Een huis erven...

Ons ‘Mission Statement’: Zorgen dat mensen verder kunnen met hun leven!

Efrbelasting

Een huis erven is een grote gebeurtenis. Emotioneel is het zwaar omdat u afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. Daar komt de financiële stress van de erfenis dan ook nog bij. U krijgt met veel nieuwe zaken te maken, waaronder de erfbelasting van een huis, de zakelijke lasten, de hypotheeklasten en het onderhoud van het huis. In deze onzekere tijd biedt NWIM u de zekerheid om het huis direct te verkopen, mits de woning meer waard is dan de hypotheek die er op rust.

U zult met een erfbelasting moeten betalen over het deel wat u erft. De waarde van de woning die u erft wordt ook onderworpen aan erfbelasting. De hoogte hiervan is afhankelijk van de WOZ-waarde van de woning. De belasting moet u binnen 8 maanden aangeven bij de belastingdienst. Dit kan lastig zijn in het geval dat de woning niet verkocht is binnen deze 8 maanden en u toch belasting dient te betalen. Uitstel van erfbelasting is mogelijk, echter is de maximale uitstel termijn slechts 12 maanden. Ook is het mogelijk dat u bij het huis erven de hypotheekschuld erft. Dit kan zorgen voor kosten die niet gepland zijn. Vaak is het dan ook de wens van erfgenamen om de woning snel te verkopen en het geld wat daarbij vrijkomt te verdelen. NWIM heeft jarenlange ervaring met het opkopen van huizen en heeft al tal van mensen geholpen!

Met de volgende zaken moet u rekening houden als u een huis erft:

  • U betaalt belasting over de WOZ-waarde i.p.v. over de werkelijke waarde
  • Hypotheeklasten op de woning
  • Onderhoud aan de woning en tuin
  • Nutsvoorzieningen afsluiten/laten doorlopen
  • Abonnementen opzeggen

Er komt een hoop op u af op het moment dat u een huis erft. NWIM heeft meer dan 20 jaar ervaring met het adviseren in erfrecht! Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Contact

Wilt u meer informatie over het meteen verkopen van uw huis?
Neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in.

035 760 33 77